Când fiecare dintre noi îşi pune aceste întrebări, chestiunea votului pare undeva departe în sfera preocupărilor noastre. Cu toate acestea, în fiecare an, când românii sunt chemaţi la vot, dezbaterile, argumentele, emoţiile, raţiunea nu mai merg spre întrebarea CU CINE VOTEZ? ci, DE CE SĂ VOTEZ?

În România ultimilor ani, votul este mai degrabă tăcere, abţinere, resemnare. Am renunţat parcă să mai avem opinii, exprimate prin vot, prin acţiune. Le exprimăm oriunde altundeva, dar nu la urne! Pentru că am încetat să căutăm răspunsul la întrebarea DE CE SĂ VOTEZ!

Am încetat pentru că suntem dezamăgiţi, pentru că nu vedem opţiunile, pentru că nu mai credem în clasa politică, pentru că ne doare sau pentru că nu ne mai interesează, am încetat pentru că indiferent dacă locuim în oraşe mari sau la sate, dacă suntem absolvenţi de facultăţi sau doar de câteva clase, dacă suntem tineri sau seniori, dacă muncim sau suntem pensionari, dacă avem propriile afaceri sau suntem liber profesionişti, dacă locuim în ţară sau în afara ei, am încetat să credem că în România poate fi bine!

Noi, ca încă mulţi alţi români, ne punem acum întrebarea DE CE SĂ VOTĂM PE 11 DECEMBRIE? Indiferent de motive, indiferent de partide sau de oameni politici, răspunsul este unul personal, ca şi votul. Și am adunat aici multe răspunsuri și vom continua să le adunăm pentru că

VOTĂM CA SĂ NU EMIGRĂM!