Cristina Stănciulescu

Editor sef life.ro

De ce să nu votez?- ar suna întrebarea corectă. Cum să nu votez, dacă acesta este dreptul meu, dreptul de a alege? Desigur, există și reversul întrebării corecte, și anume o alta la fel de corectă și veche de când e lumea: dar eu cu cine votez? Expresia „nu am cu cine vota” s-ar putea să fie adevărată, deși credeți-mă, după atâția ani de la revoluție am avut mereu cu cine vota. În general, am ales răul cel mai mic, dar este și asta o alegere. 

De ce mai votez? Votez pentru că nu-mi place ca viața mea să fie desenată de alții, dar și pentru că fac parte din această societate, vreau-nu vreau.

Votez pentru că Theo, copilul meu, are nevoie de un viitor pe care să i-l facem noi, părinții lui, nu alții. Votez, ca să-l învăț și pe el să o facă mai târziu. Știu că generațiile de azi nu se mai simt reprezentate de oamenii politici, dar, până una alta, acesta este sistemul în care trăim. În viitor, poate că nu va mai fi la fel, dar… ce facem până atunci? 

ȘI mai știți de ce votez? De frică. Mi-e frică să nu fie mai rău, mi-e frică să nu dispară țara asta de tot. Așa că, dacă depinde și de mine, #euieslavot…