Liviana Rotaru

Jurnalist

De ce votez? Votez pentru că bunica mea, când a implinit 18 ani, nici măcar nu avea acest drept! Pe vremea ei, Constituția nu permitea femeilor să voteze. Abia începând cu 1938 au căpătat și femeile (nu toate!) dreptul la vot. Pot să nu îmi exercit acest drept cînd știu că în urma cu doar 78 de ani femeilor le era interzis acest drept? Nouă ni se pare firesc să votăm, dar pentru generații întregi, pentru fix generațiile care ne-au crescut pe noi și ne-au făcut mari, nu a fost!

Votez pentru că vreau să protestez când nu o sa fiu de acord cu modul în care aleșii își exercită atribuțiile. Nu poți contesta un parlamentar, dacă nici măcar nu te-ai sinchisit să te implici în procesul de selectie! 

Votez pentru că vreau să se schimbe societatea în care trăiesc, țara în care trăiesc, votez pentru că vreau să se schimbe modul în care se mișcă România. Votul îmi dă posibilitatea să schimb. Votul meu și al tău, și al ei, și al lor, fac schimbarea. Pentru că schimbarea se face vot cu vot, așa că fiecare vot contează! Nu te amăgi că nu e așa, nu te lamenta că nu e așa, nu te mulțumi cu gândul că “ei”, “ceilalți”, “sistemul” sunt mai puternici decât tine, așa că nu are rost să-ți mai bțti capul cu mersul la vot. Tu ești Cetățeanul, votul tău contează! Dacă nu votezi, să nu te plângi mai târziu că Parlamentul își bate joc de banii pe care îi verși lunar la bugetul de stat! Să nu te plângi că nu ești mulțumim de Sănatate și Educație! Să nu te plângi că nu ai autostrăzi! Să nu te plângi că sunt taxele prea mari! Să nu te plângi că hoții sunt liberi, iar tu impovărat de ăgriji , sărăcie și responsabilități!

Votează și atunci o să poți face ce vrei tu. Atunci și numai atunci!

 

Eu votez pentru ca mi-o datorez! Vreau să îmi fac datoria față de mine, în primul rând. Votez pentru mine. Tu, dacă nu votezi, îi lași pe ei să decidă pentru tine!