Mariana Nichifor , Viena, Austria

Poveste scrisă de Mariana Nichifor

Am plecat din România acum 14 ani. Aveam 30 de ani și un copil de 10 ani. Ce îmi doream? O viață mai bună, un viitor mai frumos pentru copilul meu, un loc unde oamenii sunt tratați corect , unde să ne fie bine.

 Am pornit de la zero aici. Am studiat, fac ceea ce îmi place, am făcut cariera în domeniul financiar și scriu editoriale despre artă și arhitectură.  Și…aștept al doilea copil.

Dacă e bine aici? Normal că este bine! Și totuși…îmi lipsește familia, îmi lipsește limba română, îmi lipsește spiritul oamenilor din țara mea, îmi lipsește bucuria întâlnirii cu prietenii. Îmi lipsesc multe din România. Și mi-aș dori ca România să fie locul în care eu și copiii mei să ne putem întoarce cu inima deschisă. 

Vreau o Românie curată, și la propriu și la figurat, o țară cu oameni care zâmbesc mai mult pentru că nu sunt împovărați, unde salariile și pensiile asigură un trai decent, unde educația și sănătatea sunt priorități naționale. Aș vrea să îmi văd rudele vorbind despre România cu mândrie și aș vrea să văd că oamenii se implică în comunitate.

Votez pentru toate acestea !