Tedy Ursuleanu

Anul trecut, 64 de tineri au murit din cauza unui sistem defectuos și corupt. În seara incendiului, în spitalele în care am ajuns, după ce au tăiat hainele de pe noi, nu aveau cu ce să ne învelească, au pus pături de lână peste arsuri, eram plini de răni, ne târâsem efectiv pe jos. Se țipa de durere și disperare.

După această tragedie, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă și au scandat ,,Corupția ucide” și au schimbat un guvern. Nu noi am facut-o, noi zăceam pe paturile de spital, plini de bacterii și cu zilele numărate. 

Am luat viața de la zero, învățând în luni de zile să stăm din nou pe picioare, să vorbim, să mâncăm, am îndurat sute de ore de kinetoterapie scrâșnind din dinți și inghițindu-ne lacrimile de durere. Medicii au făcut tot ce era posibil să ne salveze, dar în spitale nu sunt dotările necesare.

România are foarte multe lucruri de recuperat, legile nu se respectă, tinerii nu au joburi, nu se investește în programe de dezvoltare, sănătate, infrastructură etc. Colectiv m-a învățat să nu aștept schimbarea, ci să acționez! Este de datoria noastră să ne asigurăm că acest lucru nu se va mai repeta, iar pe 11 decembrie este cel mai bun moment când o putem face! Votez pentru viitorul meu și al celor la care țin!